Summer Well 2014-Haos organizat si muzica buna

 

Editia Summer Well 2014 s-a desfasurat la Buftea, Domeniul Stirbey pe 9 si 10 august, intre orele 15:00 si 24:00 si i-a avut drept cap de afis pe Bastille si Placebo.

Desi cu pretentii de festival, nu a oferit locuri pentru campare si absolut nimeni nu a ramas dupa miezul noptii, reusind performanta de a fi un banal concert pentru care te deplasezi mult mai mult decat ar trebui.

Mai jos, am alcatuit o lista cu lucruri care mi-au placut si lucruri care mi s-au parut agasante la festival.

Mi-au placut:

Transportul rapid si eficient

Pentru transport au fost oferite niste autobuze speciale care plecau de la Muzeul Taranului Roman. In aproximativ 40 de minute erai deja acolo cu o bere in mana.

P2130318

Organizarea perfecta in ciuda aglomeratiei

Totul a fost atat de bine organizat incat desi a fost foarte aglomerat, nu am stat mult la coada la jetoane, la intrare sau la toalete (poate pentru ca fiind mult spatiu verde si ferit, multi au ales sa se refugieze in natura).

Am baut multe mai multe shot-uri gratis decat la orice alt festival

Barmanii prietenosi, ma asaltau din toate directiile dupa ce aruncau o privire discreta in ambele parti, sa se asigure ca nu ii vede nimeni si urmatorul lucru pe care mi-l amintesc e ca incercam sa ticluiesc un plan pentru a-mi face un selfie cu Brian Molko.

Balonul Orange

Cei de la orange au pus la dispozitie un balon cu aer cald, in care incapeau doua persoane. Odata ce te legitimai, erai urcat in balon si ridicat in aer pentru cateva minute. Asta da experienta inedita!

Placebo, Bastille, John Newman si The National

Din punct de vedere muzical, Summer Well 2014 a fost peste nivelul asteptarilor.

concert12concert14

concert8

Nu mi-au placut

Harababura din fata intrarii

Biletele s-au epuizat cu o saptamana inainte, iar cei care nu au apucat sa-si procure unul, stateau afara incercand sa ajunga la o intelegere cu bodyguarzii sau sperand ca o sa se deschida intrarea ca prin minune.

Lipsa acoperirii retelei telefonice sau a Wi-Fi-ului

Imposibil sa-ti suni prietenii, sa dai check in, sau sa-ti verifici Facebook-ul, in ciuda faptului ca evenimentul a fost sponsorizat de Orange. Cand am intrebat de ce nu ma pot conecta la internet, mi s-a raspuns ca probabil e din cauza boxelor. Atata timp cat te tineai de mana in permanenta cu fiecare dintre cei 10 prieteni veniti cu tine, totul era in ordine.

Nesimtirea bodyguarzilor

Altii, mai ghinionisti, au avut surpriza de a li se smulge bratara de la mana in ziua a doua, deoarece era putin larguta si parea luata de la altcineva.

Gama limitata de activitati

Inauntru puteai gasi cam orice, de la haine, cafea si vata pe bat, pana la fructe si inghetata, insa activitatile recreationale au fost destul de limitate. In afara de un atelier mic de pictura, un popup cinema, al carui concept nu am reusit sa-l inteleg si Stand Up Paddle Surf organizat de H2O, nu prea a fost mare lucru de facut.

P2130313

Amplasament si atmosfera

Summer Well, nu a reusit sa creeze atmosfera de festival care sa i se potriveasca locului. In loc de asta, a semanat perfect cu un concert banal de 3-4 ore, care s-ar fi putut tine la fel de bine si la Romexpo.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*'