Robin Williams – Top 5 filme pe care merita sa le revezi

scrink.com

 

La cateva zile dupa ce vestea mortii lui Robin Williams a zgaltait Hollywood-ul din temelii si i-a luat prin surprindere pe iubitorii de cinema, o multime de organizatii, branduri  si personalitati s-au intrecut in gesturi comemorative pentru talentatul actor.
In conditiile astea nimic nu mi-a parut mai potrivit decat un maraton cu filmele lui. Trei zile si 15 filme mai tarziu, am intocmit o lista cu favoritele mele.

The Fisher King (1991)

The Fisher King, in regia lui Terry Gilliam, este un film ciudat, provocator, deprimant care salveaza totul cu un final fericit.
Robin Williams apare ca Perry, un personaj incoerent dar cu o inima de aur, torturat de propriile obsesii, chinuit de sentimente de regret si viziuni apocaliptice, de a carui fericire depinde mantuirea personajului principal.

Hamlet (1996)

Hamlet in regia lui Kenneth Branagh ni l-a aratat pe Robin Williams in ipostaza unui personaj ridicol, al carui comportament teatral starneste mila si antipatie in acelasi tip. Desi apare doar episodic ca Osric cel absurd de formal, peste masura de emfatic si de o extravaganta care frizeaza prostul gust, ofera un scurt moment de comedie, exact inainte de moartea lui Hamlet.

Dead Poets Society (1989)

Intr-un context spatial si temporal cum nu se poate mai vitreg-Statele Unite ale Americii in anul 1959- la o Universitate prestigioasa si exclusivista, John Keating reuseste sa le transfere elevilor sai pasiunea sa pentru poezie si frumos prin metode neconventionale si sa le ofere lectii importante de viata chiar cu pretul slujbei sale.

Good Morning Vietnam (1987)

Robbie Williams a improvizat cu succes majoritatea broadcast-urilor din film, postura de DJ radio in Serviciul de Radio al Fortelor Armate, aducandu-i o nominalizare la Academy Awards pentru cel mai bun actor intr-un rol principal.

Good Will hunting (1997)

http://i.huffpost.com/

http://i.huffpost.com/

Robin Williams apare de aceasta data in rolul lui Sean Maguire, un psiholog care il va ajuta pe rebelul Will Hunting (Matt Damon) sa treaca peste abuzurile suferite in copilarie.
Filmul a avut un succes rasunator, incasand peste 225 de milioane de dolari, desi bugetul sau a fost numai de 10. Good Will hunting a fost nominalizat la 9 categorii Academy Awards si a castigat la doua: Best Supporting Actor pentru Robin Williams si Best Original Screenplay pentru Affleck si Daimon.

Bineinteles ca lista este mult mai lunga si topul realizat de mine nu ii face dreptate intru totul, Robin Williams find unul dintre cei mai prolifici actori.
De aceea, astept sa-mi spuneti in sectiunea de commentari ce alte filme ale actorului v-au inspirat/ impresionat/ amuzat.

 

Surse imagini: listal.com, scrink.com

Leave a comment

Your email address will not be published.

*'