Pura Vida Hub: coworking & coliving in inima Bucureștiului

pura vida hub

De curând, s-a deschis un nou hub în Centrul Vechi al Bucureștiului, chiar la intersecția dintre Smârdan și Lipscani. Pura Vida Hub, își propune să reuneasca conceptele de co-living și co-working, într-un spațiu dedicat freelanceri-lor, startup-urilor, cursurilor și proiectelor din toate domeniile, cu program 24/7.

Pentru a afla mai multe despre acest proiect, am stat de vorbă cu inițiatoarea proiectului,  Anda Maxim.

Câteva cuvinte despre tine și ce te-a determinat să inițiezi acest proiect.

Sunt de meserie arhitect, sunt pasionată de tot ceea ce ține de design, calatorii și oameni. Sunt cofondatoarea primei rețele independente de hosteluri din România, Pura Vida Hostels (www.puravidahostels.ro), rețea ce cuprinde 2 hosteluri în Bucuresti, două  în Vama Veche, alături de un restaurant și un Sky Bar și recent Pura Vida Hub.

In ianuarie 2015, fiind în San Francisco, am luat contact cu conceptul  de co-working și co-living Space. Astfel s-a născut dorința de a aduce conceptul și în România. Cum aveam deja un hostel cu spațiu de cazare, am considerat optimă  asocierea unui spațiu de lucru, util atât pentru călătorii din hostel cât și persoanelor din afara acestuia.

Care a fost investiția inițiala?

Având în vedere că eu am fost cea care a amenajat spațiul, și că reușesc de cele mai multe ori cu un buget redus să realizez ceea ce îmi propun, investiția a fost minimă. Spațiul îl aveam deja, fiind parte din Little Bucharest Hostel de aceea investiția a fost redusă. Am investit în jur de 1500 euro în mobilier, câteva birouri deja existente au fost recondiționate  și aduse la viață și decorațiunile au fost făcute de noi. Pura Vida Hub dispune în acest moment de o zonă cu birouri individuale de lucru, și o zonă multifuncțională de lucru, spațiu de evenimente și ceainărie.

Ce își propune Pura Vida Hub și cui i se adresează?

Pura Vida Hub se adresează freelancerilor, digital nomazilor sau  oricui are nevoie de un spațiu de lucru  în inima Bucureștiului, chiar în zona pietonală a Centrului Vechi. Pura Vida Hub își propune să fie gazda unei comunități de oameni creativi, cu inițiative îndrăznețe, oameni cu idei inovative și spirit antreprenorial. De asemnenea, este locul perfect pentru turiștii străini ce pot gîsi la noi cazare și birou sub același acoperiș.

Câți membri există în momentul de față în Pura Vida Hub?

Fiind încă la început, abia deschis de câteva săptămâni, suntem în perioada în care ne promovăm și ne facem cunoscuți. Am ales în acest sens să oferim pentru început câteva locuri gratis in Hub. În această perioadă avem deja câțiva turiști cazați în hostel ce folosesc Hub-ul pentru îtâlniri și workshop-uri zilnice și o serie de evenimente, cum ar fi a doua întâlnire Travel Massive România, ce a avut loc aici. În perioada imediat următoare vom avea din ce în ce mai mulți membri în Pura Vida Hub.

Pe lângă co-working, am observat că Pura Vida Hub oferă și co-living. Ce presupune acest concept?

Conceptul presupune posibilitatea ca pe lângă pachetul de membership lunar sau săptămânal în Hub, utilizatorii să poată beneficia și de cazare într-unul din dormitoarele comune sau chiar camerele private de la etajele superioare. Este un avantaj pentru turiștii străini , din comunitatea Digital Nomads, ce aleg să vină în București pe o perioadă mai lungă și aleg să locuiască și să lucreze de aici iar acum au posibilitatea de a avea aceste servicii în același loc. De asemenea, este un avantaj pentru tinerii români din provincie ce își doresc să dezvolte un proiect în București și astfel au nevoie pe lângă birou și de cazare. Se va crea astfel o comunitate ce va  împîrți atât biroul cât și spațiul de locuit.

Ne dorim să creem o comunitate mixtă, prin care să facilităm relaționarea acestora ți crearea de parteneriate între membrii străini și cei români.

 

 

pura vida hub bucharest

 

Care sunt taxele de membership lunare?

Pura Vida Hub oferă tuturor membrilor, indiferent de abonamentul achiziționat , conexiune wireless la internet de mare viteză, servicii de print,  fax, scanare,  toalete, bucătărie comună, zonă lounge și ceainărie și cafea, videoproiector, spațiu de întâlnire/discuții private și sală de evenimente. Mai mult de atât oferim acces 24/7 , ceea ce înseamnă că membrii pot lucra la orice oră doresc, de luni până duminică. Pentru o lună, taxa de menbership este de 100 euro, pentru o saptamână taxa este de 30 euro și se poate face și abonament de o zi ce costă 5 euro.

Pe site există posibilitatea sa aplici pentru 6 luni de co-working gratis. Care sunt criteriile de selecție?

 Ne dorim să încurajăm spiritul antreprenorial și vrem să susținem ideile creative și inovatoare. De aceea vom oferi  timp de 6 luni spațiu de lucru gratis la Pura Vida Hub. Am primit deja multe aplicații și toate sunt interesante. va fi cu siguranță  greu să facem o selecție. Criteriile de selecție sunt următoarele:

1-Cât de inovativă este ideea

2-Cât de fezabil este proiectul

3-Cât de util le poate fi hub-ul, cât de necesar le este acest spațiu de lucru

4-Care este impactul internațional al proiectului.

pura vida hub bucharest

 

Care este viziunea long term?

Pura Vida Hub își dorește sa creeze o cumunitate formată din  oameni talentați români și străini. Ne dorim ca străinii ce vin să lucreze aici să își poată găsi parteneriate pentru proiectele lor, și invers. Ne dorim în viitor, în momentul în care numărul de membri va crește, să ne extindem atât ca spațiu cât și ca servicii extra oferite. Viziunea long term este aceea de a reuși să oferim membrilor, prin parteneriate, susținere și finanțare pentru proiectele lor.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

*'