Paula Aldescu-Un vis de o zi: O lectura provocatoare despre raportul dintre cele doua sexe

Mereu in cautare de lecturi noi, ne-a sarit in ochi ,,Celofan de apa”, primul roman al autoarei romance, Paula Aldescu. Si pentru ca ne-a placut tare mult, am decis sa citim si ,,Un vis de o zi”, cel mai nou roman al sau, al carui lansare va avea loc pe data de 26 martie, la acuarela bufet, la orele 18:30.

Am stat de vorba cu Paula Aldescu, autoarea blogului dunia.ro, despre cea de-a doua cartea a sa, ,,Un vis de o zi”, un roman care exploreaza conceptele de feminin si masculin, surprinzand femeia in diferite ipostaze.

CH: Cum te-ai decis sa te apuci de scris?

PA: Am primit si eu, ca oricine, sa scriu o compunere. Si de acolo nu m-am mai oprit.11079263_956642244345930_1001198167_n

CH: Ce te-a determinat sa scrii prima carte?

PA: Prima carte, ,,Celofan de apa”, am publicat-o in 2010 si a fost  urmarea fireasca a blogului, dunia.ro. Prin blog m-am responsabizat cu scrisul, am crescut, m-am maturizat. Textele de pe blog si-au gasit autonomia intr-un volumde debut.

CH: Ce te-a inspirat in alegerea temei  pentru ,,Un vis de o zi”?

PA: Ah! Tema! Tema cartii. Pe mine ma fascineaza comportamentul uman, sunt extrem de curioasa de relatia dintre feminin si masculin, de raportul dintre cele doua categorii de gen. Simplu. Tema am ales-o observand femeile si barbatii din jurul meu.

CH: Suna foarte bine. Deja suntem curiosi. Ne poti face un mic rezumat al cartii?

PA: Cartea incearca sa surprinda femeia in diferite relatii. In aceste relatii urmareste evolutia sau involutia (sic!) unui caracter prin influenta. Nu de multe ori poti sa gasesti intre pagini o intrebare care revine: cat e influenta, cat e asimilare in relatia cu celalalt?

CH: Cum ti-ai defini stilul?

PA:  Stil? Sincer, nu cred ca am un stil, cred ca tocmai imi construiesc unul.

CH: Cateva cuvinte despre lansare?

PA:  Lansarea va avea loc la orele 18:30, in Acuarela Bufet si va fi un dialog despre mine, despre tine, despre celalalt. O sa ma ajute Claudia Gican, bloggerita care ca pune intrebarile.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*'