Orasul cainilor, un film socant, surprinzator filmat in Budapesta, nu in Bucuresti

Câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar  2015, “Orașul câinilor / White God” în regia lui Kornél Mundruczó va fi lansat în România de Parada Film. Premiera în cinematografe va avea loc vineri, 20 februarie.

Este un curcubeu al sentimentelor: al dragostei si al urii.

O imagine terifianta a cruzimii, dar si a candorii.

O veselie a inocentei unei adolescente, dar si o tristete a lipsei de comunicare din viata ei.

O fetita care nu mai este nici copil, dar nici matura aflata la varsta cand parintii ar trebui sa-ti ofere apropiere comunicare si dragoste ea are o familie care s-a destramat un tata rece si arid si o mama care se dedica concomitent profesiei si refacerii vietii intrand intr-o noua relatie.

Singura fiinta cu care poate comunica este cainele ei, un metis.

Cainele ei tine loc de mama, de tata, de iubit, de prieteni.

Poate firea ei rebela o impiedica sa aiba prieteni pe tinerii din anturajul ei, sau poate carapacea in care  s-a inchis.

Filmul te introduce gradat intr-o lume a cruzimii cu scene  din abatoare, din viata hingherilor, din viata cainilor sau a oamenilor fara adapost,din adaposturile de caini, din viata tinerilor debusolati si dornici de alcool si droguri, ca apoi sa atinga maximul  cu scenele  luptelor de caini.

Lucrurile nu se opresc aici bariera cruzimii atinge apogeul in momentul in care cainii din adapostul ecarisajului se organizeaza si ataca orasul.

Secvente dure, momente de suspans, un film care te acapareaza, te ingrozeste ,dar pe care nu poti sa nu-l iubesti pentru ca in final iti arata ca poti schimba partitura vietii  daca stii pe ce nota  sa apesi in momentul cheie.

http://www.theguardian.com/film/2014/may/19/cannes-2014-review-white-god-dog-horror

Leave a comment

Your email address will not be published.

*'