“MEN WITH BALLS” documentar

 

 

Titlul are o conotatie sexuala: intr-un film american daca ii spui unui barbat ca are “balls” te gandesti ca e bine dotat,nu ca are mingi…in cazul documentarului, de tenis.

Un caz real, un primar care da o lectie de cum trebuie sa fie un edil.

Nu este barbatul perfect, este un om obisnuit,dar este un  bun gospodar care intr-adevar doreste sa faca ceva pentru comunitate.

Ignácz József iese in evidenta prin construirea unui teren de tenis in Besence,o localitate din Ungaria cu o populatie de 126 de oameni si cu un procent de somaj de 98%.

Nu traieste in America, tara tuturor posibilitatilor, traieste in Ungaria, tara iesita din lagarul comunist si dupa cum veti vedea in documentar conform afirmatiilor lui Ignácz József, o tara unde legea se schimba de la o zi la alta si unde nu poti sa faci planuri pe termen lung si totusi…

Ce am aflat de la Ignácz József  in interviul dat dupa vizionarea documentarului a fost faptul ca de la data aparitiei filmului ,anul 2013, pana astazi a reusit sa atraga fonduri de la autoritati si fonduri europene de peste 400.000 de euro, nu a fost usor,dar cu tenacitate poti face lucruri durabile.

Ce se intampla la noi:

Avem primarii impotenti?

Nu, pentru ca daca ar fi asa nu ar avea amante mult mai tinere!

Avem primari sterili?

Se pare ca nu, pentru ca “produc” ceasuri, tablouri, valize cu bani, afaceri si conturi in paradisuri fiscale.

Primarii nostri sunt adevarate fete morgane, activi in campanii electorale cu carisma, bonomi si cu discursuri carageliesti, dar fara “balls”.

Pana cand vom avea edili adevarati de care sa fim mandri sa ne uitam peste gard la vecinii nostri care demonstreaza ca sa actionezi si sa te implici in comunitatea in care traiesti nu este un slogan “comunist”.

Vizionare placuta!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*'