Janis Pub-Curentul Flower Power n-a murit, doar s-a mutat pe Strada Franceza

 

Daca ajungi pe Strada Franceza, nici vorba sa treci pe langa Janis Pub fara ca macar sa arunci o privire. Poate din cauza floricelelor in culori vii care orneaza intrarea, poate din cauza oamenilor care ocupa terasa pana la ultimul loc sau poate pur si simplu datorita corabiei stilizate, care tine loc de bar.
Cert e ca la un moment curiozitatea te va opri din drum si te va impinge inauntru, in barul al carui pereti sunt decorati cu instrumente muzicale si picturi psychedelice, unde oamenii danseaza pe mese si totul poarta amprenta aceea hippie a anilor ‘70.

janis 4
Deschis pe 24 aprilie, anul acesta, Janis Pub reuseste sa te teleporteze intr-un colt din Vama Veche, peste care ultimii ani au reusit sa treaca fara sa lase nicio amprenta. Si exact asta isi propune: sa recreeze cat mai fidel atmosfera din Vama cu tot cu bancutele si mesele de lemn de la Stuff, berea ieftina (eu am dat 6 lei pe un Staropramen) si nisipul de care ni se face tuturor atat de dor uneori.
De notat totusi, ca in ciuda numelui, Janis este mai degraba bar decat pub, avand in meniul de gustari doar alune si croissante. Oricum, cine are chef de mancare in timp ce simte nisipul printre degetele de la picioare si savureaza o bere pe muzica celor de la Phoenix, Roxette, Alice Cooper sau Green Day?
Meniul de bauturi este foarte variat, iar cocktailurile sunt excelente. Un Bloody Mary ajunge cam la 16 lei, iar un pahar de vin alb, rosu sau rose la 8.

janis 5
Janis Pub este deschis in fiecare zi intre 14:00 si pana la ultimul client, care adesea se intampla sa plece la primele ore ale diminetii.
Ah! Era sa uit! Daca esti student la arte plastice, de duminica pana miercuri Janis face cinste. Fiecare dintre cei care demonstreaza ca studiaza arte plastice primeste o bere din partea casei, o data la 45 de minute, intre orele 22:00 si 3:00.

Din cate am inteles, mai exista unul aproape identic in Cluj si unul in Vama Veche si pe viitor se planuieste extinderea celui din Bucuresti.
Dar, pana atunci, fa-ti pedichiura, ia-ti sandalele de plaja si cheful de muzica buna si da o tura prin Janis!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*'