Ce filme am mai vazut

Imi aduc aminte de o conversatie purtata cu un prieten:

Eu: Ai vazut filmul “X”

El: Da.

Eu: Si cum a fost?

El:  Am plans.

Eu: E un film tragic, care te rascoleste?

El: Nu e un film pe care dupa ce il vizionezi si iesi din sala plangi dupa banii pe care i-ai dat pe bilet.

 

Pe scurt cam acelasi sentiment l-am incercat, fara sa fiu o persoana meschina, dupa ce am vizionat Pawn Sacrifice si Queen of the Desert.

Am cautat pe wiki date despre personajele principale si am gasit atatea lucruri interesante in biografia lor, lucruri care daca ar fi fost redate in filmul respectiv ar fi fost intr-adevar un film remarcabil.

Din pacate  filmul Pawn Sacrifice  e plictisitor si rigid alegand un moment din viata sahistului  Bobby Fischer si punand accent pe starile lui psihice .

Personalitatea fascinanta si dificila a lui Bobby Fischer este simplist si monoton redata in film.

Lent si greoi filmul nu reuseste  sa puna in valoare grandoarea meciului care a avut loc intre Bobby Fischer si Spasski.

Queen of the Desert ar fi putut sa se axeze pe personalitatea puternica si  debordanta a lui Gertrude Bell, pe activitatea ei diplomatica, in schimb se deruleaza un sir nesfarsit de imagini in desert, o actiune statica cu o aparitie fluida a Nicole Kidman, in rolul lui Gertrude Bell.

Cele doua filme nu se pot incadra in film biografic, sau istoric mai degraba in categoria film “boring” (plictisitor).

Si daca tot am vorbit despre filme sa vorbim despre un film putin pus in valoare in mass-media fata de cat de reusit este: Remember.

Intr-adevar un film notabil, care iti trezeste toate simturile: mila, tristete, revolta, are si suspans, iar finalul este incredibil: YES! Un film care merita “toti banii”!

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

*'