Biblioteca Metropolitana prezinta: Gradina de citit


locuri-cu-hamace-bucuresti
Daca iti place lectura, dar urasti mediul steril cu scaune rigide si miros de igrasie, privirea de gheata si vesnic mustratoare a bibliotecarelor si atmosfera deprimanta a bibliotecilor, sau pur si simplu vrei sa te relaxezi, sa respiri aer curat in timp ce iti cizelezi cultura generala, Biblioteca Metropolitana iti pune la dispozitie zilnic intre orele 9:00-21:00 un spatiu neconventional in care te poti bucura de lectura, numit “Gradina de citit”.

Gradina din spatele Bibliotecii Metropolitane ofera Wi-fi gratuit, umbra, cateva canapele confortabile, dar si doua hamace. Printre decoratiunile simpatice si viu colorate, se afla si motanul mov, Tache, gardianul gradinii.

biblioteca-metropolitana

Am ajuns la locul din piata Amzei , pe la ora 5 si cum toate hamacele erau ocupate, m-am asezat pe o pernuta la umbra unui nuc. Nu aveam nicio carte la mine, asa ca am imprumutat una de la biblioteca si m-am pus pe citit, avand ca fundal sonor suavul ciripit de pasarele. Desi setul de reguli specifica clar ca linistea este obligatorie, atmosfera idilica a fost intrerupt dupa numai jumatate de ora de niste copii care se alergau, se suiau pe masute, sau ascultau muzica pe telefon. Dupa o vreme, au plecat si am putut sa-mi reiau activitatea.

Consumul de alcool este descurajat, dara daca simti ca in timp ce scrii te paraseste inspiratia si ai nevoie de ceva de dat pe gat urgent, nimeni nu o sa verifice daca ai apa sau vodca in sticluta aia, Hunter S Thompson!

locuri-de-citit-in-bucuresti

Una peste alta, in ciuda micului incident, Gradina de citit mi s-a parut locul perfect pentru a lucra, a te relaxa sau a scrie, in sfarsit,  romanul ala autobiografic care te va propulsa pe culmile succesului. Si pentru ca nimeni nu a spus niciodata ca lectura trebuie sa fie o activitate solitara, este un loc ideal pentru a cunoaste oameni cu aceleasi preocupari si a schimba bibliografii, pareri despre autori si opere si de ce nu, carti si idei.

2 Comments

  1. Evident o alta prostie marca Anca Rapeanu.

  2. Dar despre furaciunile directoarei Anca Rapeanu si ale directorului Ovidiu Dragulinescu stiati?

    http://www.b365.ro/biblioteca-metropolitana-expozitie_217639.html

Leave a comment

Your email address will not be published.

*'