Alandala – locul de joaca pentru oameni mari din centrul Capitalei

Vara este, fara tagada, anotimpul preferat al majoritatii dintre noi. Confort termic, haine lejere, mai multe oportunitati de petrecere a timpului liber sub cerul deschis. Ce sa mai, boierie. Insa, chiar si asa, nu putini sunt cei care inca au dileme cand vine vorba despre o  banala “ieseala” la terasa. De regula, pasii ii poarta pe cei mai multi dintre noi spre Centrul Istoric, o destinatie la indemana, care detine sarea si piperul in materie de timp liber in Bucuresti, dar care devine tot mai aglomerata. De aceea, orice alternativa care nu este cuprinsa in perimetrul sufocat al “Kilometrului 0” starneste interes maxim.

Asa cum probabil asteptati, venim cu una dintre variante. Ati auzit de Alandala? Daca nu, ne simtim onorati sa va facem cunostinta cu probabil cea mai originala, vesela, boema si relaxanta terasa ascunsa de ochii lumii largi. Situat pe Strada Aurel Vlaicu (nr. 70), la numai 7 minute de mers agale de Piata Romana,  localul te intampina inca de la intrare cu un puternic suflu “young and hippie”. Pana in urma cu un an, gardul care separa terasa Alandala de lumea agitata nu iesea cu nimic in evidenta. Pana cand niste tineri inventivi s-au apucat sa il deseneze cu stil si sa-l transforme intr-o adevarata opera de arta urbana.  Poarta catre “un loc de joaca pentru oameni mari”, asa cum ii spun chiar ei.

Miscarea de la strada a fost urmata la scurt timp de deschiderea terasei. Iar asteptarile nu au fost inselate. Stilul non-conformist se pastreaza si dincolo de ziduri, acolo unde clientii Alandala pot gasi un adevarat refugiu in chiar mijlocul junglei de betoane care este Bucurestiul. Combinatia interesanta a mobilierului si hamacul din stanga intrarii iti ofera o senzatie de confort inca de la primii pasi. Te simti, pur si simplu, ca in vacanta. Este ca si cum cineva te-ar descalta de hainele incomode si tenisii incalziti si ti-ar arunca in loc niste pantaloni scurti, iar in picioare o pereche de slapi. Si senzatia de “teleportare” in concediu nu se opreste aici.


Bucuria sufletului continua inclusiv dupa parcurgerea sumara a meniului. Noi am fost incantati de fiecare data de preturile gasite aici pentru majoritatea bauturilor, unele incadrate in limita bunului simt. La 7 lei berea este lesne de inteles cum de o simpla iesire dupa o zi de munca agitate se poate transforma, fara prea multa bagare de seama, intr-o seara care ti-ai dori sa nu se mai termine.

Alandala nu are, insa, programul flexibil al localurilor din Centrul Vechi. Daca vreti sa faceti o vizita, puteti sa v-o fixati in agenda intre orele 16:00 si 00:00.

Gazda pentru evenimente speciale

Alandala nu se rezuma doar la statutul de local cochet cu una bucata terasa superba. Periodic, aici au loc targuri de tip garage sale, de obicei duminica, iar anunturile postate din timp pe poarta de la intrare aduna destui curiosi. Mesele se transforma in tarabe pline de accesorii funky si haine hippie care iti pot face ziua mai happy. Tot ocazional, la Alandala au loc si seri de jazz, ateliere de cooking, de picture si teatru de papusi, iar lista evenimentelor programate aici se va prelungi in curand. Evident, popularitatea in crestere obliga. Din fericire.

1 Comments

  1. Mai nou e deschis de la 10:00 dimineata :)

Leave a comment

Your email address will not be published.

*



'